Jeanne D’Arc, Marie Antoinette och Gustav III får liv i P3 Historia

När jag var påväg till Berlin så började jag lyssna på podden P3 Historia. Programledaren och historieläraren Cecilia Düringer berättar om personer och händelser ur historien som gestaltas med uppläsningar och ljud.

Jag tycker historia är väldigt intressant men insåg när jag lyssnade på denna podd att jag verkligen haft dålig koll på många historiska personer. Som Jeanne D’Arc och Rasputin. Drottning Kristina var t.ex. en queer-drottning som gick sin egen väg – även om jag hade lite koll på det så lärde jag mig massor av det avsnittet.

Ett annat avsnitt, det som jag lyssnade på först, var det om häxprocesserna i Sverige. Också något det känns som att man har koll på men jag blev verkligen jätteberörd av avsnittet. Helt sjukt att ett helt samhälle kunde drabbas av en sådan masshysteri?

Det slutade med att jag sträcklyssnade alla avsnitt av podden under min Berlin-resa och jag hoppas verkligen det kommer fler säsonger av programmet!

Har du några bra poddtips i ungefär samma stil? Langa 👇

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Kommentarer

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *