Snap Scores: Hur funkar poängen på Snapchat? En snabb genomgång av vad som styr den där lilla mystiska siffran bredvid ditt namn på Snapchat.

sociala medier bloggare strategi teknifik Elin Häggberg

På Snapchat så har du säkert märkt att det dyker upp en liten siffra bredvid ditt namn? Här ovan ser ni att jag hade poäng 166 när jag började använda Snapchat. I skrivande stund har jag poäng 1559 (inte speciellt högt i sammanhanget).

Vad betyder den här poängen?

Enligt Snapchat själva (eller Snap inc som de ju bytt namn till) så är den här siffran ”en speciell ekvation som kombinerar antalet Snap som du har skickat och tagit emot, Stories som du har postat och andra faktorer”.

Ooookej, ganska kryptiskt eller hur?

Men i princip så funkar det så att varje gång du skickar en snap till en kompis får du en poäng, skickar du snappen till flera kompisar får du fler poäng. Du får även poäng när du öppnar andras snaps och när du lägger till eller tittar på stories.

SnapScore är alltså en siffra som visar hur aktiv du är på Snapchat. Hur mycket du engagerar dig. Att vara väldigt aktiv ”belönar” sig. Det är därför jag har så låg poäng, jag använder ju i princip knappt Snapchat sen Instagram Stories kom.

Hur får man högre poäng på Snapchat?

Om man vill få högre Snap Score behöver man helt enkelt öka aktiviteten. Använda snap mer, titta på fler snaps, skapa fler snaps.

Ett vanligt hack som brukar omnämnas är att lägga till massa stora kändisar på snapchat och börja skicka massa snaps till dem. Varför? Jo för att då får poäng för varje snap samtidigt som du kan anta att dessa kändisar tar emot enorma mängder fan-snaps varje dag och därför inte kommer störas av ditt snap-spammande. Gjorde du samma sak mot dina vänner skulle du snabbt ha väldigt få vänner kvar på Snapchat! 😉

Det finns också andra, ännu mer fuskiga tjänster där du kan öka dina Snap scores genom att låta en bot få tillgång till ditt Snapchat-konto. Att göra en sådan sak är ju enbart att bygga luftslott och ger ju absolut inget reellt värde alls – så det är inte något jag tycker du ska göra.

Så! Nu vet du det – hur hög SnapScore har du? 😊

Det här inlägget är resultatet av ett önskemål från er läsare. Du är också välkommen att lämna önskemål. Skriv en kommentar, maila eller skriv till mig på twitter för att önska.

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Kommentarer

14 kommentarer

  1. Jag har 26 015 poäng, hehehehe…… ganska mkt aktiv. Detta är endast kompis-poäng, har inga kändisar whatsoever. nöjd!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *