Mina julklappar till mig själv


Jag har jobbat hårt det senaste året. I våras pluggade jag sista terminen på universitetet med programmering och projektarbete samtidigt som jag startade den här bloggen. Under sommaren jobbade jag heltid på Sveriges radio och drev mitt eget företag och Teknifik utöver det. Under den här hösten har jag jobbat 60% på SR och 40% med bloggen och mitt eget företag (fast i ärlighetens namn blir det förstås mer).
Därför tyckte jag innan jul att jag ville klappa mig själv på axeln, använda lite av de pengarna jag dragit in på den här bloggen till att köpa något som kan underlätta mitt arbete.
Det blev Apples Magic Trackpad gen 2 ! Alltså en touchpad som jag kan använda istället för mus när jag har min laptop dockad vid mitt skrivbord. Det gör arbetet i Premiere pro, photoshop och illustrator mycket enklare eftersom jag kan använda samma svep/zoom/scroll-rörelser som på laptopen.
Dessutom är den stor, vit och trådlös så den matchar mitt mac-tangentbord fint och bidrar inte till mer sladdkaos. Inbillar mig också att det kommer ge bättre ergonomi men vet inte om det är sant.

Sen så såg jag den här muggen på Lagerhaus som jag köpte till mig själv privat så att säga. God jul Elin önskar Elin. Muggen har jag på skrivbordet som en påminnelse om att det är jag som är boss, helt enkelt. Girl power osv.

Har ni köpt några julklappar till er själva i år? Varför/varför inte? Om du gjort det – vad köpte du? ?✨

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

14 reaktioner på ”Mina julklappar till mig själv”

  1. Älskar att köpa julklappar till mig själv :):):) brukar t.o.m ibland be affären slå in dem pga. mycket roligare att ta hem dem då!
    iår köpte jag ett par skor för ”lönen” jag plockat ut från företaget! känns fint att gå runt i dem och tänka att jag köpt dem för pengar jag fått från skådespeleri!
    puss!

    1. Bästa känslan alltså!! Åh måste fixa inslagning nästa gång jag som ÄLSKAR paket. Att ha dom. Klämma på dom. Och slutligen öppna dom också :))
      Det är så fint att ha något konkret man kan titta på och se: den här har jag faktiskt betalt med pengar från MITT företag! Det är stort. ❤❤

  2. Jag köpte en ny kamera till mig själv, och är så väldigt nöjd med det! Nu har det blivit kul att fota till bloggen och jag märker att jag tar mer bilder privat också. Har så många fina bilder på familjen ifrån julen i år!

    1. Vad härligt!! Ny kamera alltså – den känslan. Plötsligt vill man typ gå ut i naturen och fota kvistar i motljus och allt sånt. Älskar det. Älskar iofs alltid ”ny teknik”-känslan. Men kamera är bannemig något speciellt. 😀

  3. Exakt den där muggen köpte jag också till mig själv i höstas. Då hade jag precis startat eget företag och kände att muggen passade mig perfekt eftersom jag då blivit min egen boss =)

    1. Awesome!! Älskar sådana där små saker man kan ha runt sig för att liksom påminna en och hjälpa att hålla fokus liksom. Har ett vykort vid min dator också där det står ”If not now when?”. Är generellt inte så för ”pepp-citat” och sånt men just det här kortet gillar jag. Det påminner mig om att det inte är någon idé att vänta utan vill man något är det bara att göra det som krävs för att nå dit. Inte sen. Nu!

  4. I loved this post!!
    I offered to my little myself a pyjama and a babybook from Canada (that arrived yesterday) to remember the first steps of my son. A shelf from a small Danish brand and Falke longstrump ?
    Stora kramar

  5. Följt din blogg senaste veckan nu, du är verkligen en inspiration måste jag säga!
    Grym blogg och väldigt bra innehåll. Kommer definitivt besöka denna sida oftare.
    Keep up the good work!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!