Vad vet du om Ada Lovelace?

Om jag får önska en TV-serie á la Downton Abbey så skulle jag vilja se en serie om Ada Lovelace. Så spännande och intressant öde. En kvinna som uppenbart var väldigt intelligent och lyckades lämna ett avtryck i historien trots att samhället gjort allt för att försöka tysta ned och glömma henne.

Kolla på den här filmen så förstår ni:

Hon hade ett ganska tragiskt familjeöde samt framförallt ett stort intresse för vetenskap och matematik. Hon var den som skrev det första dataprogrammet. Hon var alltså programmerare långt innan den första datorn var uppfunnen!!

Om någon har ett bra tips på en riktigt bra Lovelace-biografi så vill jag gärna läsa den.

Men visst skulle en TV-serie om Ada Lovelace vara himla najs? Snälla Netflix eller HBO make it happen. 🙏

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Kommentarer

10 kommentarer

  1. Hej en liten biografi över Ada Lovelace: James Essinger: Ada’s Algorithm. How Lord Byron’s Daughter Ada Lovelace Launced the Digital age through the Poetry of Numbers (Gibson Square, 2014). Jag vet inte om den finns översatt till svenska, själv håller på att läsa den på finska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *