Videotutorial: Lägg text på en bild i Photoshop CC

text på bild i photoshop tutorial facebook

Här kommer en videotutorial som visar en väldigt bra och enkel grej att börja med om man är nybörjare i Photoshop – att lägga en text på en bild.

Bilden ovan är i princip exakt bilden jag visar hur man gör i videon!

Kom gärna med feedback på videon i kommentarerna.

Glöm inte att slå på HD-kvalitet. 

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Kommentarer

12 kommentarer

  1. Bra tutorial! Älskar kortkommandon, men har inte jobbat tillräckligt med Photoshop för att har lärt mig så många där än. Och jättebra tips att tänka på att lämna en medveten plats för texten när en tar bilden, simpelt tips, men jag har inte riktigt tänkt på det så konkret 😛 Tack för inlägget!

    /Anna

  2. En jättebra tutorial! Jag har sett text-i-bild bilder där man gjort bakgrunden oskarp. I detta exemplet skulle man alltså kunna låta datorn vara skarp men allt annat oskarpt. I vissa fall tror jag det kan hjälpa till att framhäva texten, även om det allra bästa är ”rena” ytor som du nämner. Kanske något att göra en tutorial på? Även om man inte vill lägga text i bilden kan man ju använda det för att fejka skärpedjup så att säga.

    • Ja absolut – skulle kunna göra en uppföljning sen med lite trick för att framhäva text i bilder som är lite svårare. Det dumma med att fejka skärpedjup är ju att det vänligt lätt ser just fejk ut, tycker jag. Ofta är det bättre att fixa det redan fotograferingen i så fall.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *