Minimalism och mindre stress Om att ha en avskalad arbetsplats och att strukturera sin arbetsdag.

minimalism_kontor_kollageJag har generellt en ganska ombonad, färgglad, blandad och kanske lite bohemisk inredningsstil med mycket på väggarna, mycket smågrejer och böcker överallt. Ibland kan jag dock önska att jag var lite mer stilren och minimalistisk. Särskilt under lite mer stressiga perioder (som nu) när det skulle vara skönt med rena ytor och avskalat lugn (inbillar jag mig).

Idag har jag iallafall varit riktigt strukturerad och effektiv (istället för fragmenterad och småstressad) vilket har varit jätteskönt. När jag känner att det börjar bli mycket så hjälper det jättemycket att prioritera och skriva listor. Särskilt tydliga ”att göra”-listor för dagen med klockslag så jag vet hur lång tid jag ska lägga ned på varje enskild uppgift. Att slå på ”stör ej”-läget och undvika sociala medier kan också vara en stor hjälp för att få mycket gjort.

Blev inspirerad till att styra upp mig själv lite igår när jag läste Nadines inlägg om syftet med hennes blogg där hon också tipsade om en youtube-kanal som heter ”How to ADHD” och en film om hur man kan sluta prokrastinera och få saker gjort. Nadine är ju btw lite proffs på det här med struktur i vardagen så jag tog inspiration från henne och denna dag blev ca 85% mer stressfri än min dag igår. Skönt för en hemmajobbare/student.

Nu är min avsatta tid för bloggen slut om 5 minuter så det är dags att publicera. 😉

#4

Psst... join the club!

Vill du ha mer? Få steg-för-steg-guider, gratis resurser, tech-tips, förhandsvisningar, tutorials, bakom kulisserna-snack och mycket mer – helt gratis.

Gå med i min mailklubb genom att skriva upp din mailadress nedan.

Inte ett nyhetsbrev, inget spam. Lovar <3

Powered by ConvertKit

Kommentarer

4 kommentarer

    • Tack för tips! Ja det är en utmaning. Jag är generellt rätt effektiv och bra på att hålla många bollar i luften. Men då och då kan det blir mycket på en gång och då behöver jag plocka in och komma ihåg mina strategier så löser det sig. Plus promenader och vila såklart! Påtal om det ska jag nog stänga datorn och spela tv-spel nu 😉 Trevlig helg ❤️

  1. Länkkärleken! Kommer definitivt blogga mer om vardagsstruktur framöver. Vill bara planera lite över i vilken ordning jag skall göra det först…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *