Mina viktigaste verktyg

blogg verktyg 4 blogg

Kamera

Att kunna ta snygga, högupplösta bilder är viktigt för att jag ska kunna få till mina inlägg som jag vill ha dem. Jag tycker själv bilderna är väldigt viktiga för en blogg. Jag använder min Nikon D7100 och ett Sigma 17-50 mm objektiv. Den är ganska stor och tung men den är en dröm att fota med tycker jag. Jag använder den även för att filma!
blogg verktyg 3 blogg

Laptop

När jag startade bloggen så valde jag att investera i en ny laptop. Eftersom jag trivs bra i mac-miljön så blev det en MacBook Pro som jag uppgraderade till 16GB i ram för att bättre kunna jobba med film! Att ha en liten, snabb och smidig dator som är lätt att ta med samtidigt som den är kraftfull gör verkligen stor skillnad för mig i att hitta blogginspiration. Nu kan jag slänga upp datorn var jag än är och ha alla mina verktyg (som Illustrator, Photoshop, Premier Pro etc) tillgängliga direkt.
blogg verktyg 2 blogg

Laptopfodral

När jag var på affären och köpte min nya dator (OMG den känslan alltså, ursäkta en tekniknörd men jag dör på den känslan ?) så passade jag på att köpa ett fint laptopfodral också – för det måste man ju ha om man ska bli world famous tech blogger eller hur? Jag älskar, som ni kanske märkt i min grafiska profil, mintgröna/turkosblå nyanser så det fick bli ett sådant fordral. Ett enkelt och ganska tunt med grov dragkedja. Väldigt nöjd!
blogg verktyg 5 blogg

Hörlurar

För att klippa film och poddar behöver jag mina hörlurar, jag är mest van att jobba så och gör det även hemma. De inbyggda högtalarna i min laptop är inte jättedåliga men det som är skönt med hörlurar är att man också koncentrerar lite bättre tycker jag eftersom man stänger ute omvärlden lite grann. Använder också hörlurar hemma när jag lyssnar på radio/podcasts och när jag går på promenad. Tyvärr så sitter de här lurarna lite för tajt i längden så jag får jätteont i öronen efter en stund så skulle egentligen vilja ha ett par nya som liksom sluter åt runt öronen istället för att ligga emot.
blogg verktyg 6 blogg

Telefon

Min iPhone 6S+ är verkligen en galant pryl där jag t.ex. sköter de flesta av mina sociala medier (tycker i princip det mest förutom kanske facebook och mail funkar smidigare på telefonen än på datorn). Jag pratar inte överdrivet mycket i telefon så därför prioriterar jag en stor skärm, bättre batteritid och bra kamera framför typ att kunna ha mobilen i fickan och att den ska vara lätt att hålla mot örat (handsfree – hallå?) ?. Att ha en bra mobilkamera är ju också ett stort plus när man inte orkar släpa med sig hela systemkameran. Svarar också på alla bloggkommentarer via WordPress-appen i mobilen.
blogg verktyg 1 blogg

Mikrofiberduk

Eftersom jag fotar min mobil till väldigt många inlägg, t.ex. PoddTisdag och AppTorsdag, så är det livsviktigt att ha en bra mikrofiberduk till hands för att ta bort damm och fingeravtryck från skärmen inför fotografering. En liten sak som gör stor skillnad! Packar alltid ned den när jag åker iväg för man vet aldrig ett foto-op uppstår. ? ?

Vilka är era viktigaste verktyg?

#19

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

8 reaktioner på ”Mina viktigaste verktyg”

  1. Ang. Hörlurar så kan jag generellt rekommendera AKG, väldigt bra ljudkvalle till rimliga priser. Komfortabla och snygga dessutom. Jag har K240 som är rätt biffiga, dom sluter runt öronen och man kan ha dom på i timmar utan att det är obekvämt. Dom är ju dock inte så portabla; köpte nyss ett par Y55 till Ebba som är hopvikbara etc, supersköna. K518 är ett bra budgetalternativ. Kul med Barcelona förresten!

  2. Svar: Ja allt med inbrottet suger verkligen på alla sätt och vis – men ja, all omtanke och alla hejarop gör ju att en inte känner sig lika ensam i alla fall och det i sig gör en ju än mer peppad på allt! <3 Så tack för din fina kommentar också!

  3. Jag har också ett par AKG Y55 men jag tycker att de trycker ganska hårt på öronen. Nu är förvisso kuddarna enormt mjuka och dessutom använder jag bara hörlurarna när jag åker till och från jobbet (max. 30 minuter per gång), men prova noga innan. Jag skulle rekommendera Sennheiser. Jag har gamla budgetluren HD 200 som nu ersatts av HD 201. Dessa har dock inte mikrofon.

  4. Min Nikon D750 är verkligen mitt viktigaste verktyg. Hehe men väldigt logiskt när man jobbar som fotograf. Sen är min wacom ritplatta superviktig för mig. Att fixa med bilder med mus ger snabbt kramp i handleden 🙁

  5. För mig är kameran, laptopen och telefonen helt avgörande för bloggeriet! Fick en Nikon D3300 i julklapp tillsammans med ett Nikkor 50 mm-objektiv till. Nästa gång ska jag investera i ett objektiv med bättre ljusupptagning, men faaan vad det kostar alltså!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!