Så hittar du snygga bakgrundsbilder till mobilen

bakgrundsbilder till mobilen bästa snygga iphone smartphone
Först blev mobilerna mindre och mindre men när touch-skärmen gjorde intåg så började mobilerna växa istället. Med de stora fina skärmarna så är det med just snygga bakgrunder till mobilen som du allra bäst kan ge din smartphone en ny look. Att hitta snygga, högupplösta bilder kan dock vara en tidskrävande syssla eftersom mycket som kommer upp är ganska likriktat och tråkigt (tycker jag).
Jag tänkte därför dela med mig av mina två bästa tips där jag hittar fina, grafiska bakgrunder att smycka min telefon med:

Poolga

bakgrunder till mobilen poolga
Ett toppenställe för att hitta snygg grafisk design i form av gratis mobilbakgrunder att ladda ned är poolga.com. Det är en sida som samlar bakgrunder skapade av utvalda designers – optimerade för iphones och ipads men funkar för alla telefoner såklart. Bara klicka på designen du vill ha, klicka på länken för upplösningen som bäst passar din mobil, spara bilden och använd den som bakgrund. Jag brukar använda mönster som bakgrund för ”hemskärmen” (den med ikonerna) och bilder för ”låst skärm”.

Pinterest

snygga bakgrunder till mobilen pinterest
Eftersom många designintresserade använder Pinterest så tycker jag jag oftare får upp snygga förslag på bakgrunder med en sökning där än vad jag får på google. Jag brukar söka på t.ex. ”backgrounds iphone” – Pinterest ger sedan en rad förslag på underkategorier som t.ex. ”floral” eller ”Plain”. När du hittat en du gillar tryck på bilden för att komma till originalkällan och se om du kan ladda ned bilden där. Ibland kan det vara bra att söka på ”bakgrunds iphone free download” eller liknande. Perfekt också om det är något specifikt du letar efter – t.ex. en vårig bakgrund eller något med katter.

Update! Numix för android

bakgrundsbilder till mobilen android lumix
@uselstamning på Twitter tipsade alla Android-lovers därute om sidan Numix som gör teman, bakgrunder och andra piffiga grejer för Android och Linux. Det roliga med att ha en android-mobil, tycker många, är ju att man kan anpassa väldigt mycket själv (mycket mer än vad apple tillåter). Det finns mycket att upptäcka.

Din design?

Har du några fler tips? Fyll på i kommentarerna. Om du har en hemsida där du brukar lägga upp din design som bakgrunder till mobilen – tipsa gärna så kan jag göra ett nytt inlägg och länka till era sidor. Så småningom tänkte jag också visa hur du kan göra egna bakgrunder till mobilen!

Prenumerera på Teknifik

Teknifik är nyhetsbrevet och bloggen för dig som vill inspireras till en smartare och enklare digital vardag. Som prenumerant får du nya inlägg som det här direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Tips, guider och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Denna prenumeration är gratis och du kan avsluta när du vill.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SÖK

Guider, tips och fördjupande insikter om teknik, internet och sociala medier.

Som prenumerant får du nya inlägg direkt till din inkorg cirka en gång i veckan. Gratis och avsluta när du vill. 

ELIN HÄGGBERG

Hej och välkommen till Teknifik!

Jag heter Elin Häggberg och är kommunikatör, teknikjournalist och föreläsare.

Teknifik är för dig som är kreativ, engagerad och nyfiken…

… och trött på att känna att tekniken i ditt liv känns tråkig, krånglig och svår. 

Börja prenumerera

Teknifik är ett nyhetsbrev och en blogg. Som prenumerant får du ett nytt inlägg till din inkorg cirka en gång i veckan. Hela arkivet hittar du här på Teknifik.se.

Tre populära inlägg just nu

Klicka vidare för lästips!
En guide till det nya sociala mediet som alla pratar om! Är det värt att gå med?
Här är steg-för-steg vad du ska göra och hur du undviker att det händer (igen)!
Bli fri från skräp och en överfull inkorg!